joi, 5 martie 2015

Plimbări în noapte


Teoretic ar trebui să mă atragă ziua, dar ea e potrivită ca timp al plimbării pentru oamenii sociabili. Eu sunt mizantrop și-mi place să merg de braț pe Ștefan împreună cu noaptea. Nu mă întâlnesc cu nimeni, nu mă salută nimeni, nu mă întreabă nimeni cât e ceasul sau unde e stația de tramvai. Așa suntem noi, inadaptații, așteptăm să fim abordați doar de somități. Sau nu. Poate ne depărtăm de oameni cu un scop. La mine e dezamăgirea.
Știu, asta presupune ca mai întâi să mă fi amăgit, să-mi fi hrănit iluziile. Așa e. Și?
În fine… În seara asta, deși nu aveam chef, am râs. Am fost obligat de conjunctură. Prima dată, i-am urat casieriței de la hypermarket o zi bună!, deși orologiu-și trecuse asprele limbi pe lângă 10. p. m. Nu știu cum o fi reacționat biata fată, dar când am realizat ce tâmpenie mi-a ieșit pe gură, am tulit-o de-acolo, profund rușinat. Nu de alta, dar n-aș fi vrut ca, văzându-mă izbucnind în hohote de râs, să mă creadă bipolar, căci în timpul în care mi-a scanat produsele, am tratat-o cu o sobrietate ucigătoare.
Ajuns acasă, m-am blagoslovit de unul singur să mă bucur de punga de chipsuri ce-am primit-o gratis, atașată de sticla de suc. Pe  spatele ei, desenat, un sportiv alerga pe-un fel de piramidă a alimentelor, deasupra căreia sta scris cu mândrie stil de viață sănătos. În vârful piramidei se aflau…snacksuri dulci și sărate. Serios?! Chiar ați putut face asta? E ca și cum ai pune în capul listei cu animale de companie o cobră… Nu că-i drăgălașă, cu dințișorii ăia mici ai ei?

Și uite așa mi-am ruinat eu seara cu nimicuri… 
Măcar voi să aveți…o  zi bună!

Foto: 
http://wallpaperswide.com/street_view_at_night-wallpapers.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu